Турецькі томати опустили ціни в Україні

07 жовтня 2022, 19:00 4048

Ціни на тепличні томати в Україні почали знижуватись після двотижневого зростання.

Про це повідомляє EastFruit.

«Основною причиною зниження відпускних цін стали масові постачання турецького томату на український ринок. При цьому на сьогодні пропозиція томату в місцевих комбінатах обмежена через невеликі вибірки через похмуру погоду», — пояснюють експерти.

Так, на цей час українські тепличні комбінати ведуть продаж томату по 50-60 грн/кг ($1,37-1,50/кг), що в середньому на 10% дешевше, ніж тижнем раніше. Варто зазначити, що партії турецького томату цього тижня зайшли на український ринок по 45 грн/кг ($1,23/кг), що дещо дешевше, ніж відпускні ціни на місцеву продукцію.

За словами представників тепличних комбінатів, попит на місцеві томати почав помітно знижуватись після появи на ринку дешевшої турецької продукції.

Водночас українські тепличні комбінати на сьогодні ведуть реалізацію томату в середньому вдвічі дорожче, ніж на початку жовтня минулого року. Та більшість ключових гравців ринку вважають здешевлення в сегменті тепличного томату тимчасовим явищем. Оскільки місцевого томату в Україні не так багато, а турецька продукція має попит не лише на українському ринку.