Рання капуста підскочила в ціні: названо причини

13 травня 2022, 18:00 4073

Джерело фото: socportal.info

Ціни на білокачанну капусту нового врожаю різко зросли цього тижня в Україні.

Про це повідомляють аналітики EastFruit.

Так, на сьогоднішній день фермери з південних областей та Закарпаття відпускають капусту врожаю 2022 р. по 30-35 грн/кг ($1,03-1,20/кг), що в середньому на 45% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня . Зараз білокачанна капуста нового врожаю в Україні вже коштує в середньому в 2,6 рази дорожче, ніж за аналогічний період минулого року.

Як зазначається, минулого тижня українські виробники були змушені знижувати ціну на ранню капусту, що зумовлено великим обсягом пропозиції на ринку. Сьогодні ж пропозиція цієї продукції істотно скоротилася, що фахівці пояснюють періодом міжсезоння.

«Більшість господарств уже закінчили збирання врожаю капусти суперранніх сортів, тоді як рання капуста пізніших сортів почне масово надходити у продаж у середньому через 2 тижні. При цьому українські фермери не виключають можливості того, що ця продукція з'явиться на ринку дещо пізніше за визначені терміни, оскільки ранні овочі в основному вирощують в окупованій Херсонській області, і на сьогоднішній день місцеві фермери не мають можливості відвантажувати продукцію до інших регіонів України», — пояснюють експерти.

Також зазначається, що продажі торішньої білокачанної капусти також цього тижня практично завершилися. При цьому попит на капусту залишається досить високим, що дозволяє фермерам підвищувати відпускні ціни.