Понад 17 тис. домогосподарств отримали насіннєву картоплю

18 травня 2022, 16:30 603

Продовольча та сільськогосподарська організація Об'єднаних Націй (ФАО) доставила набори насіннєвої картоплі для 17 740 домогосподарств у десяти областях України, щоб вони могли вчасно здійснити посадку та зібрати урожай.

Близько 46 000 осіб отримали допомогу в межах кампанії, що здійснюється за фінансової підтримки Європейського Союзу та Центрального фонду реагування на надзвичайні ситуації. Про це повідомляє пресслужба ФАО. 

П'єр Вотьє, голова офісу ФАО в Україні

«Зараз критично важливо допомогти фермерам. Як великим, так і дрібним, а також сім'ям, які займаються городництвом біля дому. Сільське господарство є одним із основних секторів економіки України й має ключове значення для продовольчої безпеки країни. Воно також є основним джерелом доходу для 12,6 млн осіб, які проживають у сільській місцевості та становлять майже третину населення країни».

Загалом за останні тижні було доставлено 862 т насіннєвої картоплі для осіб, що потребують допомоги. Розподіл був здійснений до початку весняного посіву картоплі, щоб гарантувати, що врожай картоплі, яка є джерелом поживної енергії, можна буде зібрати у вересні.