На Рівненщині планують вирощувати міскантус та промислові коноплі

24 квітня 2023, 17:10 1863

Вирощування міскантусу та промислових конопель є доволі прибутковим. Культури можна садити на маргінальних чи деградованих землях, а сівозміни такі рослини не потребують десятки років. Тим часом, це і можливість розвитку як бізнесу, так і громад.

Про це під час круглого столу в Рівненській ОВА зазначив заступник голови області Ігор Тимошенко.

Ігор Тимошенко

Аби мати конкурентні переваги, ми повинні розвивати інші культури та переробні виробництва. Поряд із тваринництвом промислове коноплярство може стати драйвером економічного розвитку Рівненщини. Нещодавно на території Привільненської громади стартував проєкт зі створення індустріального екопарку технічних конопель. Планується, що там будуть розташовані переробні потужності. Нам важливо розвивати такі виробництва, адже не секрет, що найбільший ефект ми отримуємо не від сировини, а від продуктів її переробки — кінцевих продуктів споживання.

Керівники компанії з розбудови екологічного індустріального парку HEMPY UA запропонували присутнім головам громад області співпрацю, у результаті якої вільні меліоровані, покинуті землі, що є на території практично кожної ТГ, приноситимуть додаткові кошти в місцеві бюджети.