Міскантус має усі шанси стати одним із ключових інструментів «зеленої» трансформації української енергетики та джерелом стабільного доходу для аграріїв.
Таку думку висловив співвласник ФГ «Міскантус Технолоджи» Вадим Кричковський, повідомляє «АГ-БАГ-УКРАЇНА», з якою реалізується інноваційний переробний проєкт.
Фахівець зазначає, що міскантус активно вирощується у країнах ЄС, а також набуває популярності серед українських агровиробників. Один із перших масштабних проєктів впроваджено на Житомирщині, де підприємство вже вирощує міскантус і планує його переробку.
«Міскантус — це багаторічна культура, яка не потребує щорічного пересівання, чудово росте на бідних ґрунтах і дає стабільний урожай до 20 років», — розповідає Вадим Кричковський.
За словами підприємця:
У компанії зауважили, що 2024 року разом із «АГ-БАГ-УКРАЇНА» вперше в Україні провели збір культури у рулони для подальшого плющення та гранулювання.