Китай закупився українською кукурудзою на тлі падіння цін

05 березня 2024, 15:28 1597

Китай за останні два тижні придбав понад 20 партій фуражного зерна на міжнародному ринку, скориставшись зниженням цін до трирічного мінімуму.

Про це пише Bloomberg із посиланням на джерела на ринку. 

Зазначається, що Піднебесна закупила 1,2 млн т кукурудзи, сорго та ячменю від постачальників, серед яких Україна та США. Середня партія, за словами співбесідників, склала 60 тис. т.

Ажіотаж покупок відбувся на тлі зростання цін у Китаї, а базові ф’ючерси на кукурудзу в Чикаго впали до найнижчого рівня з 2020 року, обтяжені великими постачаннями від провідних експортерів Бразилії та США. Збільшення розриву між місцевим і міжнародним ринками зробило покупки привабливими.

Джерела на ринку уточнили, що Китай придбав щонайменше 10 вантажів української кукурудзи, в основному для доставки з березня по травень, а також п'ять вантажів американського сорго та шість партій ячменю різного походження для аналогічної доставки.

Ціни в Китаї зросли, оскільки Пекін активізував накопичення зерна для державних резервів, щоб підтримати ринок напередодні посіву нового врожаю. Це було зроблено на тлі слабкого попиту на фуражне зерно з боку тваринницької галузі, яка зазнає збитків.