Негативні цінові тенденції посилилися цього тижня в Україні на ринку цибулі.
Як повідомляють аналітики EastFruit, якщо ще минулого тижня багато фермерів утримувалися від реалізації овочів, сподіваючись на підвищення відпускних цін у цьому сегменті, то вже цього тижня українські господарства вирішили розпочати продаж наявних запасів.
«Розпочати розпродаж виробники змушені були через поступове зниження якості цієї продукції», — пояснили фахівці.
Різке збільшення пропозиції цибулі на ринку негайно позначилося на ціні. Так, сьогодні основні продажі овочу проводяться в діапазоні 8-14 грн/кг ($0,19-0,34/кг) залежно від якості та обсягів запропонованих партій, що в середньому на 12% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня.
Зазначається, що в цій ситуації власники якісної цибулі ухвалили рішення взагалі відмовитися від продажів і заявили про свій намір відновити реалізацію не раніше березня поточного року.