Білоголова капуста втрачає попит і ціну

02 лютого 2023, 15:28 1969

Фермери цього тижня стали масово знижувати ціни на білоголову капусту через стрімке зниження якості продукції у сховищах.

Про це повідомляє EastFruit.

Іншим чинником, який негативно впливає на відпускні ціни в даному сегменті, стало зниження попиту на капусту на українському ринку.

Варто зазначити, що ті виробники, які ще перед Новим роком прийняли рішення призупинити продаж білоголової капусти, відкрили сховища, і пропозиція даної продукції на ринку значно збільшилася, що також сприяло зниженню відпускних цін. Так, сьогодні вартість білоголової капусти на українському ринку впала до 6-8 грн/кг ($0,16-0,22/кг), що в середньому на 17% дешевше, ніж тижнем раніше.

«Водночас ціна на білоголову капусту в Україні вже в середньому в 1,5 раза нижча, ніж наприкінці січня минулого року. За словами ключових гравців ринку, спад попиту на капусту та зниження цін на неї характерні для даного періоду часу, і, швидше за все, торгівля в даному сегменті активізується лише до кінця лютого.

При цьому тимчасове підвищення цін на білоголову капусту буде можливим лише за ускладнення погодних умов та суттєвого зниження середніх температур повітря», — зазначають аналітики.