Виробник паперу з опалого листя інвестує €0,5 млн у виробництво в Україні

27 січня 2024, 16:00 2919

Український стартап Releaf Paper, що виробляє папір з опалого листя, інвестує €500 тис. у проєкт сировинного виробництва в Україні.

Про це розповів співзасновник та CEO Releaf Paper Олександр Соболенко в інтерв’ю Mind.

«З другого півріччя наша компанія має намір розпочати реалізацію проєкту з виробництва сировини в Україні, яка перероблятиме зелені відходи для виробництва наповнювача для паперу. Це унікальне ноу-хау є основною ідеєю Releaf Paper, і на цей момент в Україні відсутній аналогічний вид виробництва», — зазначив він.

Соболенко підкреслив, що попри воєнний стан спостерігається значний інтерес іноземних інвесторів до української складової проєкту, тому є всі передумови для реалізації першого етапу виробництва до кінця поточного року.

Він повідомив, що коли компанія вирішить розширити формат установки до повноцінної целюлозної фабрики, інвестиції зростуть до 5 млн, а потужність переробки зелених відходів збільшиться до 25 тис. т щороку.

Компанія має намір розширити свою присутність на українському ринку. Почне з категорії паковання — картонних коробок, обгорткового паперу та паперових пакетів, будуть також блокноти.

«Усі продукти будуть виготовлятися з українського листя, зібраного муніципальними службами в містах, яке ми перетворимо на наш матеріал Releaf Paper на місцевих українських підрядних підприємствах», — пояснив Соболенко.

Releaf Paper заявила, що зараз веде перемовини з низкою торговельних майданчиків.

«Ми обрали бізнес-модель e-Commerce — наші продукти будуть доступні клієнтам через замовлення з нашого інтернет-магазину. Окрім того, ми ведемо перемовини з низкою торгових онлайн-майданчиків, через які теж буде реалізовуватися наша продукція, збільшуючи охоплення», — розповів CEO компанії.