ТАС Агро втратила майже пів тисячі гектарів зрошуваних земель

28 червня 2022, 11:10 1888

Компанія «ТАС Агро» втратила 3,6 тис. га землі в Херсонській області, зокрема 450 га на поливі, де вирощували насіння.

Про це розповів в.о. генерального директора ТОВ «ТАС Агро» Нил Неміровченко в інтерв’ю AgroTimes.

«Тож цього року не зможемо працювати за насіннєвою програмою — ту територію повністю окуповано, наші землі та техніку захоплено. Зв’язку з нашими працівниками практично немає, хоч доходить інформація, що наші поля обробляють, правда, ми не знаємо, хто. З нами жодних перемовин не вели», — зазначив він.

Нил Неміровченко додав, що усі елеватори компанії цілі.

«Тільки в північному кластері залишилося багато кукурудзи. Тому розподіляємо її між сторонніми елеваторами. До речі, на початок війни там у силобегах зберігалося понад 30 тис. т кукурудзи. Використовуємо технологію закладання сирого зерна в рукави, щоб збільшити темпи збирання. Коли війська агресора вибили з області, ми 21 тис. т розпакували, оскільки зерно почало нагріватися, вологість підвищилася до 24%. Та з 21 тис. т некондиційним виявилося лише 5 т. Загалом ми впоралися із ситуацією на відмінно», — поділився він. 

Нині «ТАС Агро» готується до сезону, проводить ремонти на елеваторах, готує кукурудзу до продажів.


Для довідки: «ТАС Агро» — провідний український аграрний холдинг, який обробляє понад 80 тис. га земель у Чернігівській, Сумській, Київській, Вінницькій, Кіровоградській, Херсонській та Миколаївській областях. Компанія працює в різних сферах сільського господарства (рослинництво, тваринництво, зберігання зернових).