Найбільша інвестиція в насіннєвий бізнес: ВASF відкрив новий центр

07 листопада 2018, 16:35 2294

BASF відкрив надсучасний центр селекції огірків на своєму виробничому майданчику в Нунемі (Нідерланди).

Інвестиція близько €50 млн стала найбільшою за сторічну історію бізнесу насіння овочів, говориться у повідомленні.

Як зазначається, тепличний комплекс площею у 2,5 гектари з 17 000 м2 приміщень технічного та офісного призначення збільшить можливості BASF для задоволення потреб споживачів новими сортами овочів.

«Овочеве насіння — це ключова частина розширеного портфоліо BASF у сільському господарстві, і ми раді підтримати зростання нашого бізнесу за рахунок інновацій та надсучасних технологій селекції», — повідомив президент підрозділу Agricultural Solutions BASF Маркус Гельд.

У центрі проводитимуться всі доселекційні та селекційні програми для гладкоплідних довгих та коротких огірків, для огірків снекового типу та огірків-корнішонів, включно з фенотиповою лінією, яка пропонує цифрову оцінку характеристик плоду.

За результатом цих програм створять інноваційні сорти для виробників, що працюють як у теплицях, так і з відкритим полем, а також для роздрібної торгівлі та споживачів у всьому світі. 

У центрі використовуються надсучасні технології для оптимізації процесу селекції. В тому числі обладнання для гігієни рослин, мінімізації ризику інфікування, розсіювальне скло для оптимального використання природного світла, високі дахи та високотискове зволоження для кращого клімату рослин та енергозбереження.

«Поєднуючи маркерну технологією генетики в лабораторіях та методи вирощування овочів в закритих приміщеннях, цей селекційний центр дозволить скоротити час виведення сортів насіння до 25%», — йдеться у повідомленні.

Тепличне вирощування овочів займає передове місце в сучасних стандартах  впливу на навколишнє середовище. Енергозберігаючі технології та напівпрозорі екрани всередині теплиці забезпечують рівномірний клімат та зменшують споживання газу до 48%. Повторна переробка, дезінфекція та очищення оброблюваної води зменшують відходи захисту рослин у каналізаційних та поверхневих водах на 99,5%, що перевищує нинішню законодавчу вимогу Нідерландів, яка складає 95%