Про це повідомила компанія у своєму корпоративному журналі.
Також зазначається, що вихід цукру становив 15,5%.
«Хоча цей сезон був рекордно коротким, ми встигли побачити результати раніше проведеної модернізації обладнання: витрати газу скоротились на 0,5 м3 на 1 т буряка. Понад 80% виробленого цукру — продукція першої категорії. Тобто в цілому ми дотримуємось перспективних планів на підвищення ефективності виробництва та зростання якості готової продукції», — підсумовує технічний директор Анатолій Манойленко.
За його словами, задача на наступний сезон — закріпити досягнуті позиції. Можливо, дещо покращити частину виробничих показників.
Сівозміна Cygnet у 2019 р. була незмінною, порівняно з попередніми роками. 14% посівних площ були відведені під цукровий буряк. Середня врожайність склала 41,2 т/га.
«У цілому строки збирання в нас цього року трохи зсунулись. Погода внесла свої корективи. Транспорту було достатньо для перевезення, а елеватор приймав урожай без перебоїв», — розповідає головний агроном Житомирського відділення «Сігнет-Центр» Олександр Гапонюк.
Крім того, компанія підвела підсумки по урожайності: кукурудза — 9,2 т/га, соя — 2,6 т/га, пшениця — 6,7 т/га.
Для довідки: завод Cygnet у 2018/19 МГ переробив 206 тис.т. цукрових буряків, виробив 28,7 тис. т цукру. Вихід цукру склав 13,9%.
Група компаній Cygnet обробляє понад 24,2 тис. га в центральній частині України — Житомирській і Вінницькій областях.