Ніка-Тера збільшила потужності для перевалки КАС

07 лютого 2022, 17:00 208

Джерело фото: nikatera.com

Порт «Ніка-Тера», що входить до Group DF, ввів в експлуатацію нові потужності для перевалки рідких азотних добрив.

Про це говориться у повідомленні підприємства.

В рамках проєкту: проведено реконструкцію та розширення станції розвантаження вагонів під перевалку карбамідно-аміачної суміші (КАС) із залізничних цистерн на борт танкерів; прокладено два трубопроводи загальною протяжністю близько 1800 м для транспортування рідких добрив; в експлуатацію введено резервуари для накопичення та зберігання азотних добрив; вся технологічна інфраструктура для перевалки КАС утеплена та оснащена підігрівом. 

Інвестиції в проєкт склали понад 22,2 млн грн.

«На першому етапі оптимізації процесу перевалки добрив створено потужності для одноразового зберігання 6 тис. тонн карбамідно-аміачної суміші, а вже до кінця зими планується майже триразове їх збільшення до 15 тис. т», — говориться у повідомленні.


Для довідки: ТОВ «МСП Ніка-Тера» (м.Миколаїв, Україна) — сучасний високомеханізований морський порт, що входить в портовий бізнес Group DF. У 2021 році порт обробив 453 судна та перевантажив 7,6 млн т вантажів. Аграрії залишаються головними клієнтами порту. Структура вантажообігу виглядала таким чином: зернові, зернобобові та олійні вантажі склали понад 4,653 млн т або 61% від загального обсягу, навалочні — 2,113 млн т (28%), наливні – 490 тис. т (6%), добрива — 377 тис. т (5%).