Ніка-Тера потрапила до підсанкційного списку

05 жовтня 2022, 13:54 2966

Державне бюро розслідувань України пропонує розглянути можливість примусового вилучення майна та застосування санкцій до ТОВ «Морський спеціалізований порт «Ніка-Тера».

Про це повідомляється сайті ДБР.

Як зазначається, бюро разом з іншими правоохоронними органами активно працює над пошуком та арештом російських активів в Україні. Працівники ДБР дослідили понад 200 компаній у різних галузях економіки й сформували списки компаній, які належать російським структурам або громадянам.

На основі цієї роботи ДБР підготувало лист до Кабінету Міністрів України щодо винесення на розгляд Ради національної безпеки й оборони України рішення щодо примусового вилучення майна та застосування санкцій щодо компаній та осіб 8 компаній, до переліку яких входить і ТОВ «Морський спеціалізований порт «Ніка-Тера». 


Для довідки: ТОВ «МСП Ніка-Тера» (м. Миколаїв, Україна) — сучасний високомеханізований морський порт, що входить до портового бізнесу Group DF. У 2021 році порт обробив 453 судна та перевантажив 7,6 млн т вантажів. Аграрії залишаються головними клієнтами порту. Структура вантажообігу виглядала таким чином: зернові, зернобобові та олійні вантажі склали понад 4,653 млн т, або 61% від загального обсягу, навалочні — 2,113 млн т (28%), наливні  490 тис. т (6%), добрива — 377 тис. т (5%).