На Черкащині плантації малини закладуть у теплиці

30 березня 2024, 11:17 1328

СТОВ ім. Чкалова, що в селі Жовнине Черкаської області, протягом року зводило теплиці коштом державного гранту і незабаром планує висаджувати в них саджанці малини з Великої Британії.

Про це повідомляє асоціація «Украсадпром» у Facebook.

«24 березня 2023 року ми підписали угоду з офіційним ділером британської фірми Haygrove в Україні компанією «Ай-Ті-Лінкс Сервіс» на розробку проєкту встановлення модульної теплиці для вирощування ягідних культур. Вже за місяць, у квітні, проєкт був готовий. А потім майже чотири місяці йшло узгодження з міністерством. І тільки у вересні ми підписали угоду на постачання плівкової серії теплиць Pioneer», — розповів  директор СТОВ ім. Чкалова Петро Яцечко.

Через два місяці компанія Haygrove вже підготувала для українців замовлену продукцію. Проте, через сумнозвісні події на кордоні, вони отримали теплиці на початку лютого вже цього року. Менше ніж за місяць їх змонтували, натягли плівку і підготували до експлуатації. 

«Тепер ми уклали угоду на постачання якісного садивного матеріалу з англійськими виробниками і найближчим тижнем вже чекаємо на саджанці малини», — зазначив Петро Яцечко. 

За його словами, розробити проєкт, замовити і одержати з-за кордону теплиці, побудувати їх і підготувати до експлуатації забирає майже стільки ж часу, скільки потрібно для узгодження різних питань з українським міністерством.