Kernel нарощуватиме частку продукції з доданою вартістю

10 червня 2023, 13:20 2588

Для компанії Kernel дуже важливо збільшити частку продукції з доданою вартістю, і це є ключовим фактором для українського виробника. Наразі компанія усіма засобами намагається збільшити експорт бутильованої продукції і заходити на всі можливі ринки.

Про це розповів директор з логістики та директор ТОВ «Кернел-Трейд» Микола Мірошниченко під час конференції GRAIN UKRAINE 2023.

«Ми зараз робимо залізницею відвантаження олії напряму з наших заводів до Роттердама. Вже вийшли на обсяги 10 тис. т щомісяця. Це для нас нова логістична модель експорту олії, яку ми вибудували», — зазначає Микола Мірошниченко.

За його словами, сьогодні Kernel експортує продукцію до понад 100 країн. Але з огляду на складний логістичний ланцюжок, який існує сьогодні, та витрати, компанія дивиться у бік тих країн, де може зробити найбільшу маржу.

«Тому ми повертаємося до диверсифікації: частина нашої олії має бути присутньою на європейському ринку, Індії, країнах Азії. Стратегія Kernel дуже проста — це ефективність, українське виробництво та максимально додана вартість. Гнучкість, можливість до адаптації та диверсифікація ризиків — сьогодні це ключові фактори для українських компаній», — вважає Микола Мірошниченко. 


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua