ІМК молотить соняшник попри дощі

30 вересня 2022, 09:53 1906

ТОВ «Бурат-Агро», що входить до ІМК, розпочало збирання соняшнику — активній фазі збору врожаю передували несприятливі погодні умови, тому дата старту постійно переносилася.

Збирання соняшнику розпочали 20 вересня, говориться у повідомленні компанії на сторінці у Facebook.

«Рясні сезонні дощі ускладнили початок жнивної кампанії, та все ж таки жнива розпочали, ще й з досить непоганим результатом. Станом на 27 вересня вже зібрано соняшник на площі 760 га (20% від загальної площі). Середня врожайність з поля становить 4 т/га.
На полях працює 4 комбайни (по два на відділенні), а також 6 тракторів з перевантажувачами (по три на відділення)», — розповів головний агроном «Бурат-Агро» Олександр Манько.

За його словами, наразі насіння йде дещо перезволожене, тому доводиться сушити сировину до потрібних показників уже на елеваторі «Бурат».

Лабораторія елеватора «Бурат» станом на 29 вересня прийняла вже більше 3 тис. т соняшнику, констатує завідувачка лабораторії елеватора Тетяна Ільїна.

Паралельно зі жнивами у Полтавському кластері триває посів озимої пшениці — вже засіяно 2720 га (70% від запланованих площ).

«Збирання соняшнику та посів озимини полтавці планують завершити до 15 жовтня, якщо не завадить погода», — підсумували в компанії.


Для довідки: ІМК є інтегрованою сільськогосподарською компанією в Україні. Напрями діяльності: виробництво сільськогосподарських культур (кукурудза, пшениця, соняшник); зберігання сільськогосподарських культур; виробництво молока. ІМК обробляє 120 тис. га землі, розташованих в Полтавській, Чернігівській та Сумській областях України. Компанія була заснована 2007 року. У 2021 році IMК отримала чистий прибуток в розмірі $78,7 млн і EBITDA $110,3 млн. ІМК є однією з 10-ти найбільших аграрних компаній в Україні. У травні 2011 року відбулося розміщення акцій ІМК на Варшавській фондовій біржі.