Grain Alliance планує придбати локомотиви

14 лютого 2019, 14:51 2124

Компанія Grain Alliance («Баришівська зернова компанія») розглядає можливість створення власного парку зерновозів і купівлі локомотивів.

Про це повідомив комерційний директор Grain Alliance Таїр Мусаєв, передає AgroTimes.

За його словами, питання закупівлі власних вагонів — одне з тих, що постійно обговорюється на кожному засіданні ради директорів компанії.

Водночас Таїр Мусаєв підкреслив, що проблему нестачі зерновозів в Україні вже вирішено, але залишається проблема дефіциту тяги, оскільки допуск приватної тяги на ринок наразі закритий.

«Зараз активно обговорюються зміни в «Укрзалізниці». Якщо в Україні дозволять купівлю локомотивів, ми одразу купимо кілька маршрутів. Наші інвестори — шведська компанія — має на це змогу», — зауважив він.


Для довідки: Grain Alliance займається сільгоспвиробництвом на 50 тис. га в 4-х областях: Чернігівській, Полтавській, Київській та Черкаській. Потужності з одноразового зберігання зернових і олійних становлять 250 тис. т, розташовані у Баришівці, Яготині, Березані, Пирятині, Ніжині і Ярмолинцях. 100% акцій української «Баришівської зернової компанії» належить шведській холдинговій компанії Grain Alliance.