Ще один елеватор Grain Alliance збільшив пропускну здатність

24 вересня 2019, 17:38 1636

«Баришівське ХПП» Grain Alliance («Баришівська зернова компанія») в 2019/20 МГ прийняло 2,5 тис. т сої.

Про це розповів старший майстер відділення «Баришівське ХПП» Роман Опеха, йдеться у повідомленні компанії.

За його словами, на елеваторі завершили модернізацію, у результаті якої збільшилась його пропускна здатність.

«Нещодавно запустили в експлуатацію другу точку прийому зерна для великотоннажних автомобілів. Крім цього, розширили площу електронних вагів для транспорту. Тепер можемо приймати 1 тис. т сої на добу», — говорить старший майстер.

Як зазначається, насіннєвий  калібрувальний завод, який працює на території «Баришівського ХПП», забезпечує свої потреби у насінні і обслуговує інших агровиробників.

«Наприклад, 600 т посівної озимої пшениці ми заготовили саме для сторонніх замовників. Крім цього, плануємо ще прийняти 2 тис. тонн сої для підготовки посівного матеріалу на урожай 2020 року. При цьому сою калібруємо винятково власного виробництва, щоб гарантувати сортову чистоту і відсутність в ній домішок ГМО, — підсумовує Роман Опеха.


Для довідки: на початку вересня повідомлялося, що «Пирятинський елеватор» Grain Alliance («Баришівської зернової компанії») модернізував систему прийому.

Grain Alliance займається сільгоспвиробництвом на 50 тис. га в 4-х областях: Чернігівській, Полтавській, Київській та Черкаській. Потужності з одноразового зберігання зернових і олійних становлять 250 тис. т, розташовані у Баришівці, Яготині, Березані, Пирятині, Ніжині і Ярмолинцях. 100% акцій української «Баришівської зернової компанії» належить шведській холдинговій компанії Grain Alliance.