Експерт розповів, як захистити врожай від перепадів температур

22 червня 2021, 11:21 2458

Знаючи механізм роботи продуктів і виявивши проблему, яка є на полі, можна підібрати правильну систему максимального захисту від наявних бур'янів, які можуть нести загрозу для культури.

Про це розповів менеджер з розвитку агротехнологій Північно-Східного регіону компанії LNZ Group Віталій Брашован під час Digital Field: Технології захисту культур 2021.

«Попередній і поточний роки протилежні за погодними умовами, але адаптувати систему захисту до холодної та вологої весни або ж до спекотної та сухої — можливо, — зауважує Віталій Брашован. — Якщо говорити про просапні культури, такі як кукурудза та соняшник, то в системі захисту в обов'язковому порядку мають бути ґрунтові гербіциди, які «розв'яжуть руки» агроному, що дозволить спланувати систему захисту в цілому та більш збалансовано».

Також від додав, що є різні ґрунтові гербіциди, які в меншій мірі залежать від ґрунтової вологи та перепадів температур.

«Перевагами продуктів бренду DEFENDA є однокомпонентність. При підготовці бакових сумішей в обов«язковому порядку потрібно прочитати інформацію на каністрі та перевірити препарати на змішуваність. Наступне — звертати увагу на різні технологічні продукти, де є застереження про недодавання інших макроелементів. Не менш важливим є pH води та продуктів, які додаються до бакової суміші», — стверджує Віталій Брашован.