Два заводи Астарти розпочали переробку цукрового буряку

16 вересня 2022, 18:00 2789

Два цукрові заводи агропромхолдингу «Астарта» 16 вересня розпочали переробку цукрових буряків.

Як говориться у повідомленні компанії у Facebook, у третій декаді вересня та на початку жовтня будуть запущені ще три заводи.

«У новий переробний сезон, як і минулого року, увійдуть п’ять цукрових заводів агропромхолдингу. Підприємства повністю готові до роботи. Крім капітальних ремонтів, реалізовані й програми з енергозбереження — реконструкція випарної станції та теплової схеми, заміна схеми сушіння жому з газу на пелети рослинного походження. Усі заходи спрямовані на підвищення енергоефективності та якості продукції, стабільності та ритмічності переробки сировини впродовж усього сезону», — зазначив директор з переробки продуктів сільськогосподарського виробництва «Астарти» Євген Садовий.

Тим часом аграрні підприємства агропромхолдингу продовжують збирання цукрових буряків. Загальна площа під культурою — 32,5 тис. га.

«Очікуємо гарний врожай. Фітосанітарний стан буряку задовільний. Якісні показники різняться залежно від регіону — на заході вища врожайність, на Полтавщині вища цукристість, але за виходом цукру це дасть паритетний результат. Умови збирання складні — щодня йдуть дощі. Втім, усі налаштовані на ефективну роботу, бо розуміють, що потрібно захистити продовольчий фронт і максимально допомогти Збройним силам України досягти перемоги», — прокоментував директор з сільськогосподарського виробництва «Астарти» Вадим Скрипник.


Для довідки: «Астарта» — вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, який здійснює діяльність у Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Житомирській, Чернігівській, Черкаській і Харківській областях. До складу холдингу входять цукрові заводи, агрогосподарства із земельним банком близько 250 тис. га і молочні ферми. 7 високотехнологічних елеваторних комплексів компанії розташовані у Полтавській, Хмельницькій та Вінницькій областях. Загальна потужність зберігання 562 тис. т. У 2014 році холдинг ввів у експлуатацію завод із переробки сої в Полтавській області (ТОВ «Глобинський переробний завод»).