Corteva виводить на ринок нову фунгіцидну технологію для овочів

08 лютого 2019, 13:38 3658

Corteva Agriscience™, Сільськогосподарський підрозділ DowDuPont, повідомив про Державну реєстрацію в Україні двокомпонентного фунгіциду Зорвек Інкантія®.

Як говориться  у повідомленні компанії, новий препарат має в основі інноваційну молекулу Зорвек® (діюча речовина  — оксатіапіпролін) та молекулу контактної дії фамоксадон. Цей препарат є першим представником  нового  класу  фунгіцидів (нова група №49 за FRAC, піперидиніл тіазол ізоксазоліни) для контролю хвороб, викликаних патогенами класу Ооміцети: фітофторозу, пероноспорозу, мільдю.

«Зорвек Інкантія® створює усі передумови для отримання здорового врожаю, що веде до збільшення прибутків сільгоспвиробників. Препарат має  абсолютно  новий  біохімічний механізм впливу на збудників хвороби і, водночас, у нього відсутня перехресна резистентність з існуючими фунгіцидами; захищає оброблене листя картоплі та овочевих культур на ранніх стадіях і продовжує захист по мірі росту», — йдеться у повідомленні.

Препарат спричиняє різнобічний вплив на життєвий цикл патогенів, забезпечує вищу ефективність та тривалість дії, подовжуючи період контролю хвороб на 3-4 додаткових дні порівняно із стандартними рішеннями, та має високу стійкість до опадів.  

Зорвек Інкантія® вже має реєстраційні схвалення у Польщі, Ірландії, Великобританії, Бельгії, Італії, Чехії та Білорусі, і відтепер технологія захисту низки овочевих культур та картоплі доступна українським аграріям.

«Corteva Agriscience™, Сільськогосподарський підрозділ DowDuPont, пропонує інноваційні рішення та технології для підтримки вирощування картоплі та овочевих культур високої якості, що є суттєвою допомогою для фермерів. Новий препарат Зорвек Інкантія® забезпечує дієву комбінацію стабільного та ефективного контролю хвороб картоплі, томатів та цибулі, та надає сільгоспвиробникам низку переваг. Окрім отримання кращого врожаю, використання новітнього препарату призведе до одночасної оптимізації виробничих витрат, що є непростим завданням у різних кліматичних умовах», — сказав керівник відділу засобів захисту рослин Corteva Agriscience™ Сергій Бут.

Зорвек® (оксатіапіпролін) неодноразово отримував найбільш престижну в області засобів захисту рослин нагороду Agrow Award, а також визнання «Герої хімії» від американської хімічної спілки.

Постачання та початок продажів препарату заплановані на березень 2019 року.


Для довідки: Corteva Agriscience™, Сільськогосподарський підрозділ DowDuPont (NYSE: DWDP), має стати публічною незалежною компанією, коли попередньо оголошений процес роз'єднання завершиться до червня 2019 року. Підрозділ поєднує в собі сильні сторони DuPont Pioneer, DuPont Crop Protection та Dow AgroSciences. Corteva Agriscience™ забезпечує виробників в усьому світі найповнішим портфелем у галузі, в тому числі деякі з найвідоміших брендів у сільському господарстві: Pioneer®, Encirca®, нещодавно представлений Brevant™ Seeds, а також удостоєні нагород продукти захисту рослин, одночасно представляючи ринку нові продукти надійного портфоліо.