Астарта інвестує в сучасний силос для цукру $14,6 млн

23 лютого 2022, 11:58 263

Агропромхолдинг «Астарта» у 2022 р. розпочинає реалізацію проєкту з будівництва найбільшого в Україні складу безтарного зберігання цукру загальною місткістю 60 тис. т на Наркевицькому цукровому заводі.

Заплановані інвестиції у розмірі $14,6 млн, говориться у повідомленні компанії.

Як зазначається, у процесі будівництва будуть впроваджені унікальні для України технологічні рішення, щоб створити оптимальні умови для тривалого зберігання цукру і збереження його первинної якості.  Зокрема, проєктом, який розробляють німецькі проєктанти, передбачено прогресивну конструкцію плити силосу, що дозволить суттєво зменшити залишки цукру після вивантаження ємності.

Введення в експлуатацію об’єкту заплановане на липень 2023 року.

«У Європі такого роду склади — звичайна річ, але в Україні таких складських приміщень для зберігання цукру недостатньо. Тому «Астарта», як соціально відповідальна компанія, що орієнтується на максимальний захист інтересів своїх споживачів та з метою забезпечення продовольчої безпеки в Україні, інвестує значні кошти у розвиток цукрової галузі. Наявність такого складу дасть можливість також оптимізувати логістичні витрати, підтримувати високу якість виробленої компанією продукції та реалізовувати її в альтернативній тарі», — зазначив директор департаменту цукрового виробництва «Астарти» Вячеслав Ужва.


Для довідки: у 2021 році «Астарта» виробила 340 тис. т цукру з цукрового буряку та імпортованого тростинного цукру-сирцю. Цукрові заводи компанії розташовані в Україні, зокрема три у Полтавській та по одному у Вінницькій та Хмельницькій областях.