Астарта влітку запустить перший елеватор на Чернігівщині

10 лютого 2022, 12:06 659

Джерело фото: Facebook // Astarta-Kyiv

Агропромхолдинг «Астарта» продовжує реалізацію інвестпроєкту з будівництва першого елеваторного комплексу у місті Чернігів.

Як говориться у повідомленні компанії, новий інфраструктурний об’єкт дозволить зміцнити позиції вже існуючої елеваторної мережі «Астарти».

Загальна потужність одночасного зберігання зернових та олійних культур нового елеватора становитиме 70 тис. т.  Введення в експлуатацію першої черги будівництва, 58 тис. т, заплановане на липень 2022 року.

В компанії уточнюють, що після повної реалізації проєкту на елеваторі зможуть щодоби приймати до 4,5 тис. т зерна і відвантажувати 54 вагони. Добова продуктивність сушарок 2,8 тис. тонн. 

«У 2022 році «Астарта» продовжить інвестувати у розвиток сталої економіки України, зокрема і у розбудову сучасної зернової інфраструктури. Загальний обсяг планових інвестицій компанії на реалізацію цього проєкту становитиме близько $15 млн», — прокоментував засновник та генеральний директор агропромхолдингу «Астарта» Віктор Іванчик і додав, що розмір капітальних інвестицій компанії за історію існування сягнув $645 млн. 


Для довідки: Для довідки: «Астарта» — вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, який здійснює діяльність у Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Житомирській, Чернігівській, Черкаській і Харківській областях. До складу холдингу входять вісім цукрових заводів, агрогосподарства із земельним банком близько 250 тис. га і молочні ферми. 7 високотехнологічних елеваторних комплексів компанії розташовані у Полтавській, Хмельницькій та Вінницькій областях. Загальна потужність зберігання 562 тис. тонн. У 2014 році холдинг ввів у експлуатацію завод з переробки сої в Полтавській області (ТОВ «Глобинський переробний завод»).