Астарта додала до сівозміни нові органічні культури

22 травня 2024, 09:51 1034

Підприємства агропромхолдингу «Астарта» завершили весняну посівну кампанію 2024 року.

Про це говориться у повідомленні компанії

За оперативними даними, структура посівів під ключовими культурами така: цукрові буряки — 38 тис. га, соя — понад 70 тис. га, озима пшениця — 49 тис. га, соняшник — 18 тис. га, озимий ріпак — 12 тис. га, кукурудза — 6 тис. га. Площа органічного землеробства становить 2 тис. га, а номенклатура, на додаток до вже традиційних органічних культур — соняшнику, сої, гірчиці, льону та проса — доповнена озимим ріпаком та нутом.  

«Цьогорічна рання весна супроводжувалася довготривалим стабільним температурним режимом. Це вплинуло як на терміни, так і динаміку посівної кампанії. Наприклад, цукровий буряк ми посіяли всього за 12 днів, що надзвичайно швидко як для такої великої площі, адже зазвичай це 14-18 днів. Загалом терміни сівби по всіх культурах змістилися раніше на два тижня. Це, відповідно, вплине й на зміщення термінів збиральної кампанії. Цього року очікуємо, що ріпак збиратимемо у третій декаді червня, пшеницю — також у кінці червня  на початку липня», — зазначив  керівник управління рослинництва холдингу Роман Павлик.

Наразі аграрії холдингу продовжують виконувати роботи з догляду за посівами і активно готуються до жнив ранніх зернових.  


Для довідки: «Астарта» — вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, який здійснює діяльність у Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Житомирській, Чернігівській, Черкаській і Харківській областях. До складу холдингу входять цукрові заводи, агрогосподарства із земельним банком близько 250 тис. га і молочні ферми. 7 високотехнологічних елеваторних комплексів компанії розташовані у Полтавській, Хмельницькій та Вінницькій областях. Загальна потужність зберігання 562 тис. т. У 2014 році холдинг ввів у експлуатацію завод із переробки сої в Полтавській області (ТОВ «Глобинський переробний завод»).