Агропродсервис відправив на цукровий завод перший буряк

06 вересня 2016, 13:19 2119

«Агропродсервіс» 4 вересня розпочав збір урожаю цукрового буряка. «Солодкі» жнива стартували на 126-гектарній площі у с. Купчинці Козівського району, а загалом компанії належить зібрати майже 4 тис. га коренів.

Про це повідомляється на сайті агрохолдингу.

Як відмітили в «Агропродсервісі», нинішній рік для буряківництва був аж надто складним через посуху. Нестача вологи у грунті в липні призвела до зниження ваги коренеплодів і відтоку вологи з них у грунт. Дещо поправили ситуацію короткочасні опади в окремих районах області у серпні. Головними чинниками, які дали можливість мінімізувати недобір цукрової сировини, була кваліфікована робота агрономічної служби. Спеціалісти правильно розрахували елементи живлення посівів на запланований урожай, вчасно провели комплекс робіт із захисту рослин і позакориневого живлення, а також вірно визначилися з гібридами.

Наприклад, гібрид БТС 980 виявився здатним для формування коренеплоду в умовах жорсткої засухи. На цей момент він у середньому становить 600 грамів, цукристість у межах 19,2-19,4%, а попередня урожайність — 500 ц/га. 

«Непогані види на урожай показують і гібриди KWS та «Бетасід», «Сесвандерхаве», «Сингенти». Але головний їх екзамен ще попереду — залікова врожайність і цукристість», — розповідають в компанії.

Наразі перші 2 тис. т урожаю доставлені на Чортківський цукровий завод для переробки.

Також уточнюється, що «Агропродсервіс» не планує зменшувати посівні площі цукрових буряків у 2017 році. Агрономічна служба має намір удосконалювати технологію вирощування, аналізує «поведінку» кожного гібриду з тим, аби збільшити рентабельність цієї культури.


Для довідки: Потужності корпорації «Агропродсервіс» розташовані в трьох областях — Тернопільській, Львівській та Івано-Франківській. Основні напрямки діяльності — рослинництво, насінництво, виробництво комбікормів, свинарство, птахівництво і молочне скотарство. Земельний банк — 40 тис. га.