Нідерланди підтримають реформу зрошення в Україні

16 грудня 2022, 08:40 2329

Королівство Нідерландів надасть підтримку для реалізації проєктів з відновлення та модернізації систем зрошення в Україні.

Про це говориться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства за результатами зустрічі представників української сторони з послом Королівства Нідерландів в Україні Єннесом де Молом.

Зазначається, що сторони обговорили можливості співпраці та подальший план дій для реалізації проєктів з відновлення та модернізації систем зрошення і дренажу, а також реформу управління та сталого використання цих систем.

«Попри війну, Мінагрополітики проводить реформу в управлінні зрошувальними та дренажними системами. Наша мета — ефективне втілення цієї реформи. Ми шукаємо партнерів, щоб запровадити в Україні найкращі практики світового досвіду.

Ми будемо вдячні Нідерландам за допомогу в розробці та втіленні проєктів із відновлення меліоративної системи, реалізації нових інноваційних проєктів з меліорації в Україні, залученні коштів ЄС та СБ, інших донорів», — зауважив заступник міністра аграрної політики та продовольства України Віталій Головня.

Де Мол підтвердив зацікавленість Нідерландів у спільних проєктах та запевнив, що уряд його країни шукатиме можливості для фінансової підтримки, розвитку міждержавних зв’язків у аграрному секторі, зокрема в зрошенні.