Фермери Бельгії приєдналися до акцій проти політики ЄС

30 січня 2024, 14:51 1342

Джерело фото: brusselstimes.com

Бельгійські фермери планують 30 січня розпочати блокування шляхів до контейнерного порту Зебрюгге на Північному морі на знак протесту проти зростання витрат, екологічної політики Євросоюзу та імпорту дешевих продуктів харчування.

Про це інформує Reuters.

Протестувальники планують заблокувати доступ до другого за величиною в країні порту щонайменше на 36 годин, починаючи з 15:00 за київським часом. Ці заходи можуть тривати до вечора 31 січня.

«Поліція отримала інформацію про акцію в порту Зебрюгге», — заявив представник портової адміністрації, додавши, що наразі незрозуміло, якими будуть наслідки цієї акції.

Крім того, фермери з вихідних блокують автомагістралі навколо Брюсселя, а також пригнали техніку до будівлі Європарламенту.

Прем'єр-міністр Бельгії Олександр Де Кроо планує сьогодні зустрітися з фермерськими асоціаціями.

Як відомо, протягом останніх тижнів фермери по всій Європі, зокрема в Німеччині, Польщі, Румунії та Франції, протестували проти того, що вони називають надмірною бюрократією, високими цінами на пальне та недобросовісною конкуренцією, що є наслідком ліберальної торговельної політики Європейського Союзу.