Міжнародна організація цукру (International Sugar Organization, ISO) різко знизила свій прогноз профіциту світової пропозиції цукру в 2022/23 МР (жовтень-вересень) до 850 тис. т з 4,15 млн т, які прогнозувались у лютому.
Перегляд показника відбувся за рахунок таких ключових регіонів як Європа, Китай, Таїланд та Індія, де виробництво виявилося нижчим за попередні очікування, пише Reuters.
Світове виробництво цукру зараз оцінюється на рівні 177,36 млн т порівняно з 180,43 млн т раніше. Споживання збільшилося на 233 тис. т — до 176,51 млн т.
ISO ще не оцінила новий сезон (2023/24), але її виконавчий директор Хосе Оріве заявив на початку цього місяця, що є ознаки зростання загального виробництва приблизно на 2 млн т, тоді як споживання має зрости на 1,2%.
Оріве зазначив, що в новому сезоні може бути надлишок близько 2 млн т, що розходиться з думкою більшості аналітиків, які вважають, що буде дефіцит.