Британія шукатиме вкрадене в Україні зерно за допомогою ДНК-тестів

27 червня 2022, 13:53 1172

Велика Британія буде використовувати аналізи ДНК для відстеження місць збуту росією вкраденого в Україні зерна.

Про це заявив міністр довкілля, продовольства та сільського господарства Великої Британії Джордж Юстіс в ефірі Sky News.

За його словами, Британія надасть технології, які гарантують, що пшениця, вкрадена росією, не потрапить на світовий ринок.

«Ми повинні мати можливість перевірити походження пшениці. Велика Британія є світовим лідером у галузі перевірки походження — точного регіону, в якому було вирощено культуру — за допомогою тестування ДНК... Ми працюємо над цим з іншими країнами, включаючи Австралію, щоб гарантувати, що вкрадена українська пшениця не потрапить на ринок», — зазначив Юстіс.

На ініціативу виділяють 1,5 млн фунтів стерлінгів ($1,8 млн).

Крім того, Велика Британія має намір виділити до 10 млн фунтів ($12,28 млн) на ремонт залізничної інфраструктури України  для полегшення вивезення зерна з країни. Про це заявив Офіс британського прем'єр-міністра Бориса Джонсона, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Велика Британія виділить до 10 млн фунтів стерлінгів на матеріали та обладнання для українських залізниць для ремонту залізничної інфраструктури та допомоги у вивезенні зерна з країни залізницею», — йдеться у повідомленні.