Велика Британія готова допомагати з розмінуванням портів та страхуванням кораблів

24 червня 2022, 12:02 1003

Велика Британія готова допомогти в операціях з розмінування південного узбережжя України і розглядає можливість страхування кораблів для переміщення мільйонів тонн зерна, що застрягло в країні.

Про це заявив прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, пише Reuters

Борис Джонсон

«Попереду багато роботи. Ми працюємо з турками та іншими європейськими друзями і союзниками, щоб зрозуміти, що ми можемо зробити».

Джонсон сказав, що Британія розглядає всі варіанти, коли його запитали, чи може уряд надати суверенні гарантії страхування судноплавства. «Коли справа стосується морського страхування та переміщення товарів через спірні райони моря, Велика Британія перш за все може запропонувати, досвід», — сказав він.

Відповідаючи на запитання, чи готова Велика Британія допомогти Україні з розмінування району, Джонсон відповів: «Так, я не хочу вдаватися в технічні чи військові деталі, але ви можете взяти це з того, що ми вже зробили, постачаючи обладнання українцям». 

У статті зауважується, що будь-які зусилля з розмінування були б найбільшою спробою з часів ірано-іракської війни 1980-х років, а будь-який проєкт з розмінування України тривав би кілька місяців.