Блокада кордону: черги вантажівок зі Словаччини та Угорщини збільшуються

04 грудня 2023, 10:32 2148

Черга з вантажівок, які мають намір заїхати в Україну, починається вже з міста Кошіце, а це майже 100 км.

Про це пише Mukachevo.net з посиланням на перевізників. 

Черга в Угорщині сягає близько 30 км.

Крім того, кордон між Словаччиною та Угорщиною заблоковано. В угорській поліції кажуть, що масові затори на кордоні спричинені блокадою Польщі та Словаччини, оскільки водії тепер намагаються дістатися місця призначення через Угорщину.

«Внаслідок збільшення транзитного трафіку на прикордонному пункті пропуску «Захонь» очікується, що в кількох місцях будуть перенаправлення. Вихідний транзитний трафік на цьому прикордонному переході різко збільшився за останні дні, а вантажівки, що прямують в Україну, стоять у кілометрових чергах на автомагістралі. Цей пункт пропуску є постійно перевантаженим, оскільки наразі це єдиний пункт для вантажівок, які виїжджають зі Словаччини в Україну», — говориться у повідомленні поліції Угорщини

За даними Закарпатської митниці, станом на ранок понеділка 4 грудня з боку Угорщини на в'їзд в Україну очікують 780 вантажівок, з боку Словаччини — 700.

«Водночас фіксуємо деяке збільшення черги на в'їзд в Україну з боку Румунії на КПП «Дякове» — там зараз 240 вантажівок у черзі, у неділю 3 грудня було 250, а в суботу — лише 150 фур», — повідомили «Укрінформ» на митниці.

Загалом за минулу добу Закарпатська митниця оформила на в'їзд в Україну майже 700 вантажівок: 398 — на КПП «Тиса», на КПП «Ужгород» — 172 вантажівки та 123 — на КПП «Дяково».