Програма компенсації сільгосптехніки створить 9 тис. робочих місць

07 лютого 2024, 14:27 1635

Реалізація програми часткової компенсації аграріям вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва дозволить створити приблизно 9 тисяч нових робочих місць і залучити 1,5 млрд грн додаткових податків до бюджету.

Такі підрахунки озвучила перший віцепрем’єр-міністр України — міністр економіки України Юлія Свириденко, повідомили у пресслужбі Мінекономіки

«Ми прагнемо створити умови для розвитку бізнесу. На це спрямована ціла низка програм, які реалізуються сьогодні в Україні. Наприклад, на програму компенсації 25% коштів за придбану сільгосптехніку вітчизняного виробництва в держбюджет цього року закладено 1 млрд грн. За підрахунками, коштів вистачить для підтримки приблизно 4 тисяч заявок. Свого часу ця програма подвоїла частку вітчизняної сільгосптехніки на внутрішньому ринку та дозволила запустити виробництво нової техніки, яку раніше не випускали. Ми маємо сподівання цей результат перевершити», — сказала Юлія Свириденко.

За даними міністерства, перелік вітчизняної техніки та обладнання для агропромислового комплексу, яка входила до програми до початку широкомасштабного вторгнення, містив понад 200 вітчизняних виробників сільгосптехніки та 17 тисяч позицій техніки та різноманітного обладнання. 

«Очікується, що після оновлення перелік так само міститиме сотні виробників», — уточнили у відомстві й додали, що голосять подання заявок виробників найближчим часом.