На програму компенсації вартості сільгосптехніки виділили 1 млрд грн

02 січня 2024, 11:17 2425

Уряд передбачив 1 млрд грн на відновлення програми компенсації вартості сільськогосподарської техніки вітчизняного виробництва у 2024 році.

Про це говориться у повідомленні Міністерства економіки України

«Свого часу програма подвоїла частку вітчизняної сільгосптехніки на внутрішньому ринку та дозволила запустити виробництво нової техніки, яку раніше не випускали. Наша мета — надолужити ці темпи й сприяти тому, аби в Україні не лише виробляли вітчизняну сільгосптехніку, але й активно закуповували замість іноземних аналогів», — зазначила перший віцепрем'єр-міністр України — міністр економіки України Юлія Свириденко.

Вона також підкреслила, що за час дії урядової грантової програми для переробних підприємств через портал «Дія» надійшло 3086 заявок. Мінекономіки ухвалило 650 позитивних рішень на загальну суму 2,62 млрд грн.

За статистикою, серед переробних компаній, котрі подаються на гранти, найпопулярнішими є такі види діяльності:

  • виробництво харчових продуктів;
  • обробка деревини та виготовлення виробів з деревини та корка, крім меблів; виготовлення виробів із соломки та рослинних матеріалів для плетіння;
  • виробництво готових металевих виробів, крім машин і устатковання;
  • виробництво меблів. 

Також Юлія Свириденко зазначила, що через державну програму «5-7-9%» уряд у 2023 року профінансував кредитний портфель у 130 млрд грн.