Погоджено перший грант на створення теплиці

31 жовтня 2022, 14:19 2511

Міністерство аграрної політики та продовольства України підписало перший наказ щодо надання гранту в межах урядової програми «єРобота» зі створення або розвитку теплиць.

Учасником проєкту стало агропідприємство із Дніпропетровщини. Сума погодженого гранту становить 7 млн грн. Площа, на якій зводитиметься теплиця, складає 1,6 га, говориться у повідомленні Мінагрополітики.

Зазначається, що за умовами програми гранти надаються на будівництво однієї модульної теплиці орієнтовною площею 2 га (від 1,6 до 2,4 га) відповідно до типового проєкту. Кількість створених робочих місць має бути не менше 14 на 1 га. Заявка на створення теплиць повинна містити проєкт модульної теплиці відповідно до типового проєкту. Типовий проєкт модульної теплиці затверджений наказом Мінагрополітики від 6 липня 2022 р. №428.

«Гранти надаються за умови співфінансування з отримувачем у такому співвідношенні для першої 1000 заявок: не більше 70% (але не більше 7 млн грн) вартості проєкту будівництва модульної теплиці — за рахунок грантів, не менше 30% — за рахунок коштів отримувача (власних або кредитних). Для всіх наступних заявок за рахунок грантів — не більше 50% (але не більше 5 млн грн) вартості проєкту будівництва модульної теплиці, за рахунок коштів отримувача (власних або кредитних) — не менше 50%», — говориться у повідомленні.

Кошти отримує лише один отримувач з урахуванням пов’язаних із ним осіб. Термін реалізації проєктів не має перевищувати 12 місяців із дня відкриття рахунку в банку.

«Реалізацію проєкту будівництва модульної теплиці учасник повинен здійснювати на землях, право власності та/або користування на які підтверджено належними правовстановлювальними документами на строк не менше 7 років», — додали у міністерстві.