Фермерка на Сумщині отримала сільгосптехніку за грант від Німеччини

11 квітня 2023, 14:26 2882

Перший кредитний проєкт у межах програми з надання грантової підтримки, фінансованої урядом Німеччини, реалізовано на Сумщині.

Про це говориться у повідомленні Департаменту агропромислового розвитку Сумської облдержадміністрації на сторінці у Facebook.

У межах грантової програми ФГ «Шайденко Тетяни Олександрівни» отримало кредит на придбання сільгосптехніки. Господарство веде діяльність на території Сумського району.

Уточнюється, що грантова підтримка від уряду Німеччини становить до 30% вартості проєкту. До участі в програмі розглядаються проєкти з цільовим використанням коштів на закупівлю, модернізацію та реконструкцію основних засобів, а також поповнення обігових коштів. Максимальна сума проєкту становить €240 тис. без ПДВ у гривневому еквіваленті. У програмі можуть взяти участь будь-які юридичні особи приватної форми власності, зареєстровані в Україні.

Програма «Доступ до фінансування та підтримка стійкості ММСП в Україні» фінансується урядом Німеччини та реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH у співпраці з  Deutsche Sparkassenstiftung für international Kooperation (DSIK) та Фондом розвитку підприємництва (ФРП).