Про це AgroPortal.ua повідомила президент асоціації «Співтовариство виробників і споживачів бобових України» Антоніна Скляренко.
«Вже кілька років поспіль нут є однією з найрентабельніших культур з-поміж бобових. Українські сільгоспвиробники експортують його в Арабські Емірати, Саудівську Аравію, Йорданію, а також в Європу. Значною перевагою української продукції є те, що ми вирощуємо крупнонасінний нут, який дуже затребуваний на ринку», — зазначає Антоніна Скляренко.
За її словами, цього року також збільшиться виробництво сочевиці зеленої — заплановано зібрати 20 тис. т, для порівняння — торік було вирощено близько 12 тис. т. Прогнозується також збільшення виробництва квасолі — з 65 тис. т в 2017 році до 80 тис. т у 2018 році.
Сочевиця червона і горох збережуть минулорічні обсяги — 2 тис. т і 1,09 млн т відповідно.
Людмила Лебідь, AgroPortal.ua