В Україні немає органічних спецій, тож виробникам, які займаються переробкою органічної продукції, їх доводиться імпортувати, що доволі затратно.

Про це розповів власник компанії «Стодола» Ян Островський.

«Для свого виробництва імпортуємо спеції з Польщі. Через те, що нам не потрібні великі обсяги, працюємо з посередниками, а не з прямими постачальниками», — розповідає Ян Островський.

За його словами, також підприємство закупає овочі борщового набору. Майже всі лінійки закусок «Стодола» вироблені з овочів, вирощених господарством «Дунайський аграрій» (Одеська обл.). Також компанія співпрацює з низкою фермерів, які виробляють органічні овочі.

«Сьогодні важко знайти для переробки органічні бобові, зокрема квасолю. Тому в цьому сезоні не виробимо запланованого обсягу консервованої квасолі в томаті», — зазначає Ян Островський.

N.B. Продукты с добавленной стоимостью: как небольшому предприятию зайти в переработку


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua

Мультимедіа