Джерело фото: Органічна теплиця
На підприємстві «Органічна теплиця» на Харківщині з лютого розпочався новий сезон, який триватиме до середини грудня. Вже зараз тут збирають перший урожай для постачання в торговельні мережі.
Про це AgroPortal.ua розповів засновник ТОВ «ТЕРРА» та ПП «Органічна теплиця» Олександр Ясинський.
У скляній теплиці площею 0,5 га протягом року вирощують овочі. Основною продукцією є огірки крупноплідні сорту Атлет, коктейльні томати та черрі. Це потужне підприємство вирощує до 100 т органічної продукції на рік та реалізовує вирощене в торговельних мережах усієї України.
За словами Олександра Ясинського, продукцію з теплиць постачали у торговельні мережі «Ашан Україна», «Сільпо», «Новус», харківську мережу «Восторг» (зараз має назву «Харків»), мережі супермаркетів «КЛАСС», Spar, Winetime та Good Wine, а також до місцевих магазинів міста, де знаходиться теплиця.
Підприємець відмічає, що споживачі мають змогу порівняти їхні органічні огірки з тими, що вирощені за звичайною «хімічною» технологією. І хоч вони дорожчі на 30-40%, все одно мають попит в овочевих магазинах.
Тетяна Ярмоленко, AgroPortal.ua