70 тис. домогосподарств отримали насіння BORSCHу

20 травня 2022, 09:55 1011

Волонтери проєкту BORSCH протягом квітня — першої половини травня надали насіннєвий матеріал понад 70 тисячам домогосподарств.

Про це йдеться у повідомленні компанії ІМК на сторінці у Facebook.

На сьогодні вони вже побували:

  • на Чернігівщині — у селах Лосинівської, Носівської, Ріпкинської, Макіївської, Мринської, Малодівицької, Бобровицької, Михайло-Коцюбинської, Киїнської, Козелецької, Новобілоуської, Новобасанської, Любецької, Киселівської, Ладанської, Прилуцької, Сухополов’янської, Яблунівської, Ічнянської, Парафіївської, Іванівської, Седнівської, Добрянської громад;
  • на Сумщині — у селах Буринської, Білопільської, Верхосульської, Роменської громад;
  • на Полтавщині — в Опішнянській громаді.

Гуманітарний вантаж у межах проєкту отримали також в окремих населених пунктах Київської (Буча, Ірпінь, Бородянка, Гостомель), Харківської, Дніпропетровської областей.

У набори посівного матеріалу від BORSCH входять: цибуля-сіянка, капуста білоголова, морква, огірок, редис, кабачок, салат, гарбуз, горох, щавель, буряк, помідори, капуста цвітна, петрушка, кріп, квасоля, перець тощо. Також додавали набори для біозахисту та добрива.

«Сьогодні кожен засіяний український город — це не тільки про їжу. Це ще й про національну безпеку та зламані плани ворога нас залякати. Тримаємо продовольчий фронт разом!» — підкреслили в компанії. 


Для довідки: генеральний директор компанії ІМК Алекс Ліссітса започаткував проєкт BORSCH, щоб підтримати населення прикордонних областей України, у яких відбувалися активні бойові дії. Проєкт спрямований перш за все на постачання людям насіння овочів для борщового набору. На заклик керівника ІМК допомогти постраждалим від дій окупанта областям засіяти городи відгукнулися провідні компанії українського агроринку, тож ініціатива набула розмаху.