Джерело фото: СоюзАгроКонсалтинг
У господарстві «СоюзАгроКонсалтинг» Синельниківського району Дніпропетровської області кавуни вирощують на богарі. За цією технологією складно виростити 15-кілограмового велетня. Основні плоди мають вагу від 3 до 7 кг.
Про це AgroPortal.ua розповів засновник ТОВ «НВЦ Синельниківський інститут насінництва, агроінновацій та селекції», кандидат с.-г. наук Володимир Середа.
За його словами, у «СоюзАгроКонсалтинг» для вирощування обирають вітчизняні сорти. Торік спробували білий кавун Чумак, і досвід був успішним: він не печеться, надзвичайно соковитий, на ринку його мало, тож попит суттєвий. Цього року додали видовжений Фаворит, який також подобається споживачам.
«Вітчизняні сорти кавунів доволі непогано тримають удар спеки. Вони добре підходять для богари з мінімальними вкладеннями. Покупці розуміють, що така продукція майже органічна, тому вона користується попитом», — зазначає Володимир Середа.
Світлана Цибульська, AgroPortal.ua