Про це розповів AgroPortal.ua директор Асоціації виробників амаранту і амарантової продукції Олександр Дуда.
«Вирощуванням амаранту зацікавилася компанія, яка входить до ТОП-10 латифундистів України. Це сучасна техніка, провідні технології агровиробництва, розкриття потенціалу врожайності сортів амаранту, стабільна сировинна база для переробних підприємств, простіший контроль за дотриманням технологічного процесу в межах одного підприємства», — розповідає Олександр Дуда.
За його словами, весь амарант, який зберуть цього року при середній урожайності по Україні 20 ц/га, буде перероблено, в першу чергу, на олію, яка експортується за кордон, шліфовану крупу — новий продукт на ринку, який набуває популярності, та борошно для хлібобулочних виробів.
«На даний момент в Україні ми маємо потужності для переробки близько 400 т товарного насіння амаранту щомісяця. Щодо експорту, то в цьому сегменті основний попит маємо на органічну олію та макуху», — деталізує Олександр Дуда.
Людмила Лебідь, AgroPortal.ua