Аграрії відмовляються від оранки та знайшли альтернативу плугу

02 серпня 2024, 11:10 30320

Компанія HORSСH представила на «УКАБ Агротехнології 2024» сім одиниць техніки, з яких багато нових моделей. Серед них — культиватор Tiger AS Starr, який може стати розумною альтернативою плугу.

Про це AgroPortal.ua розповів регіональний менеджер компанії HORSСH Вадим Коваль під час «УКАБ Агротехнології 2024». 

За його словами, Tiger AS Starr підходить як для поверхневого обробітку ґрунту, так і глибокого розпушування на глибину до 35 см. Він руйнує плужну підошву й одночасно надійно заробляє органічну масу на всю глибину обробітку. 

propData.content.image
Вадим Коваль, регіональний менеджер компанії HORSСH

Культиватор має чотирибалкову конструкцію рами з кроком сліду 23 см для інтенсивного перемішування решток та якісного прикочування. Саме цими операціями він створює оптимальні умови для посіву. Агрегат має жорстку раму для того, щоб, по-перше, здешевити машину, по-друге — щоб вона була потужнішою, могла працювати у складних умовах та мала високу прохідність навіть за наявності великої кількості пожнивних решток.

Він додає, що Tiger AS Starr може бути оснащений бункером для добрив об’ємом 2,5 м³, який може бути дво- чи односекційним. Така опція надає можливість аграріям самостійно скласти необхідну формулу добрив для кожного поля на основі результатів проведеного аналізу ґрунту.

Також важливим фактором є компактність машини: культиватор має транспортну ширину 4 м та транспортні колеса.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua