1. Знайдіть на упаковці, хоча це буває і складно, дату виробництва та закінчення терміну. У різних видах морозива цей параметр може відрізнятися, як і склад продукту. На жаль, дата виробництва не має значення, якщо морозиво неправильно зберігалося або транспортувалося, а перевірити це складно. Іноді можна визначити порушення за зовнішнім виглядом упаковки.
2. Перевірте вміст жиру в морозиві — добре, якщо молочного буде більше, ніж рослинного. Рослинний жир — це дешевий замінник, його додають для економії виробництва і можливості додати більше ароматизаторів та консервантів.
3. Чим менше в морозиві добавок — барвників і ароматизаторів, а також консервантів, тим краще для вашого здоров'я. Ідеальне морозиво складається з молока, вершків, цукру і ванілі, з додаванням натуральних ягід і фруктів. Таке морозиво можна зробити самим, а в промисловому виробництві без хімічних добавок ніяк. Просто вибирайте менше зло.
Купивши морозиво, перевірте його вдома. Якщо воно при таненні виділяє густу молочну піну — це переважання молочних жирів. Водяниста структура говорить про наявність у морозиві рослинних жирів. Перевірте вподобане морозиво, щоб спокійно купувати його протягом літа.
AgroPortal.ua за матеріалами Foodandmood.com.ua