DEFENDA виводить на ринок інноваційну лінійку добрив

03 грудня 2020, 09:00 2751

Уже наступного сезону в портфелі бренду DEFENDA від компанії LNZ Group поряд із 65 препаратами ЗЗР з'явиться сучасна лінійка інноваційних добрив — 9 продуктів, які є базовими в технології підживлення і антистресовій програмі. Комплекс добрив розроблений для всіх культур і може застосовуватися як для польових, так і овочевих і плодово-ягідних культур.

Про це AgroPortal.ua повідомив заступник директора з розвитку регіональної мережі LNZ Group Дмитро Соломонюк.

«Особливість нової лінійки добрив полягає у збалансованому складі мікро- та макроелементів, які знаходяться в легкодоступній формі для поглинання рослинами, а також у наданні всіх необхідних елементів живлення для рослини від насіння до збору врожаю», — зазначає Дмитро Соломонюк.

За його словами, сім добрив мають рідку форму і два — кристалічну водорозчинну. Препарати є розробкою компанії LNZ Group, яка ексклюзивно проводиться на заводі НВК «Квадрат».

«Мікродобрива є одним із найефективніших засобів впливу на продуктивність культури та якість продукції. При нестачі мікроелементів у рослин порушується розвиток репродуктивних органів і тканин, починається прояв різних «хлорозів» на листі, відмирання пагонів, коренів, точок росту. Це призводить до значного зменшення врожаю», — розповідає Дмитро Соломонюк.

Директор з розвитку НВК «Квадрат» Сергій Полянчиков акцентує увагу аграріїв, що створена сучасна лінійка добрив від бренду DEFENDA призначена для забезпечення рослин мікро-, макроелементами та стимуляції розвитку за рахунок додавання органічних речовин-біостимуляторів.

«Завдання даних добрив — збалансоване живлення рослин, починаючи від обробки насіння спеціальними композиціями і подальшого позакореневого підживлення для усунення можливого дефіциту елементів. А в разі несприятливих погодних умов — допомогти рослині легше перенести ці негативні фактори за рахунок антистресової обробки біостимуляторами. Ми намагалися запропонувати такий асортимент препаратів, щоб вони могли вирішити будь-яке завдання в сфері корекції живлення та боротьби зі стресом рослин, яке виникає на полі або в саду в агронома»,— розповідає Сергій Полянчиков.

Він зазначає, що в процесі розробки лінійки добрив основна увага приділялася ефективному проникненню і доступності для рослин тих компонентів, які входять до складу препаратів.

«Також була особлива вимога з боку компанії LNZ Group до стабільності формуляції та якості сировинних компонентів, щоб нові продукти були ефективними, безпечними і зручними в застосуванні для фермерів. З огляду на те, що НВК «Квадрат» має великий досвід розробки і виробництва мікродобрив, і ми завжди використовуємо для виробництва кінцевого продукту високоякісну сировину з більш ніж 20-ти країн світу, то для нас поставлене непросте завдання було здійсненним», — зазначає Сергій Полянчиков.

За його словами, LNZ Group є однією з найбільш високотехнологічних компаній на ринку України.

«У них завжди є цікаві ідеї як з точки зору технології вирощування, так і дослідження препаратів. Наприклад, на  LNZ hub проводяться масштабні дослідження ефективності препаратів у польових умовах. Компанія активно розвивається і близька нам за ідеологією і підходами до ведення бізнесу: чесність, відкритість, націленість на результат для сільгоспвиробника, тобто основна увага спрямована саме на технології та продукти, які дійсно будуть приносити агропідприємствам істотну економічну віддачу», — зазначає Сергій Полянчиков.

Він упевнений, що це тільки початок спільної роботи LNZ Group і НВК «Квадрат» у цьому напрямку, оскільки вже зараз обговорюються продукти, які, можливо, в подальшому будуть виведені на ринок.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua