Производитель макарон из бобовых: Найти муку из зеленого гороха оказалось сложной задачей

28 мая 2021, 06:48 5915

Здоровая пища уже стала общемировым трендом. Потребители интересуются, откуда происходят их продукты и как они изготавливаются, и конечно – какую пользу несут для организма.

На этом рынке свою нишу заняли Happyroni, которые предложили украинские макароны с бобовых культур – красной чечевицы, зеленого и желтого гороха и нута.

* Текст подається мовою оригіналу

Виробництво позиціонує себе як веганське та 100% натуральне. Бобові макарони смачні та швидко готуються, містять вдвічі більше рослинного білку та на 20% менше вуглеводів. Мають низький глікимічний індекс, не містять лактози та злаків.

Засновниці Happyroni – Ганна Шукліна та Вікторія Князєва – розпочали свою справу три роки тому.

Ганна Шукліна та Вікторія Князєва, засновниці Happyroni
Ганна Шукліна та Вікторія Князєва, засновниці Happyroni

«Виробництво стартувало в 2018-му році з ідеї зробити щось таке, чого не виробляють в Україні. Саме тоді почали цікавитися темою здорового харчування», – розповіли засновниці AgroPortal.ua.

Перші проби

Першими макаронами були гнізда з нуту. Зараз вони вже зняті з виробництва. Потім відбулося удосконалення рецептури, придбали нову паста-машину, згадують у компанії.

Загалом на розробку ідеальної рецептури пішло близько року.

«Спочатку все складно – як у будь-якій справі. Треба було робити все з «нуля», розібратися у всіх процесах – від розробки рецептури, пошуку сировини, до пакування готового продукту. Далі – пошуки ринку збуту», – ділиться одна із засновниць.

Якщо спочатку у тісто додавали борошно твердих сортів пшениці, то зараз злаків не використовують взагалі.

Бобові – це корисно

Ганна та Вікторія люблять життя та мають чудові родини, про здоров’я яких повинні дбати щодень. Занурившись у тему здорового харчування, вони дізналися про корисні властивості бобових культур, і замислились про те, чому українці настільки погано знайомі з цими продуктами.

«Для багатьох горох асоціюється з гороховим супом у дитячому садочку, квасоля не звична у приготуванні, а з сочевицею та нутом мало хто знайомий», – діляться вони.
Попри те, бобові мають унікальні корисні властивості та рекомендовані для щоденного вживання.

Happyroni взяла собі за ціль довести до споживачів, що бобові – це корисно, і ними можна смачно нагодувати свою сім’ю.

З усього асортименту найпопулярнішими у Happyroni зараз називають макарони з червоної сочевиці та нуту. Вони представлені вермішеллю, трубочками, мушлями та спіралями.

У пошуках сировини

Вся сировини для виробництва – сочевиця, нут, горох – виключно українського походження. Для її закупівлі компанія налагодила співпрацю з вітчизняними фермерами.

«Зараз ми повністю задоволені якістю сировини», – розповідають у Happyroni.

Проте додають: хоч в Україні вирощується багато гороху, але знайти борошно з зеленого гороху виявилося складною задачею.

Окупилися за два роки

На сьогодні компанія має сучасний цех на Київщині, оснащений італійським обладнанням та має великі плани щодо розширення.

Розповідають, що першочергові інвестиції у запуск виробництва окупилися за два роки.

За цей час компанії також вдалося систему збуту. Якщо першими покупцями бобових макарон були друзі, серед яких – спортсмени та вегетаріанці, то далі спрацювало «сарафанне радіо» і соцмережі.

Зараз у асортименті компанії – три десятка позицій продукції та чотири набори. Що привертає увагу – в упаковці повністю відсутній пластик. Це один із принципів етичного та екологічного виробництва, яким слідує компанія.


Наталія Рекуненко, AgroPortal.ua