В Україні створили перший медовий кластер

09 січня 2019, 10:52 3922

Сільськогосподарські товаровиробники Семенівського району Полтавщини за 9 місяців 2018 року реалізували інвестиційних проектів на загальну суму понад 50 млн грн.

Про це йдеться у повідомленні Полтавської облдержадміністрації.

«Створено перший в Україні медовий кластер «Меди Межиріччя», який дасть можливість збільшити продуктивність сільського господарства й відповідно прибутків від такого бізнесу, створить сприятливі умови партнерства між підприємствами, приватними підприємцями і бджолярами-аматорами», - говориться у повідомленні.

Також зазначається, що нарощування виробництва в АПК потребує модернізації потужностей зі зберігання й доведення до відповідних стандартів якості вирощеної продукції. Цією необхідністю зумовлене будівництво зерносушарок на твердому паливі у ФГ «Журавель» й ТОВ «Агріс».

«У зв’язку зі значним збільшенням обсягів виробництва зернових культур у ПСП «Дружба» введено в дію два зерносушильні комплекси й цех переробки гарбузового насіння. Запуск цих об’єктів створив додатково 28 нових робочих місць», - додали в облдержадміністрації.