За його словами, згідно з повідомленням посольства Арабської Республіки Єгипет в Україні найближчим часом до Держпродспоживслужби має надійти оригінал підписаного ветеринарного сертифікату на експорт охолодженої/замороженої безкісткової яловичини до Єгипту.
«Завдяки цьому стане можливим експорт української продукції на ринок Єгипту», — наголосив Володимир Лапа та додав, що Держпродспоживслужба додатково поінформує про відкриття єгипетського ринку для вітчизняної яловичини.
Разом з цим з метою виконання Україною умов щодо ввезення яловичини на територію Єгипту, зокрема в частині сертифікації продукції за стандартами «Халяль», сертифікаційний ісламський центр «Халяль» має бути визнаний Держпродспоживслужбою. У зв’язку з цим сертифікаційні центри, які дотримуються вимог стандартів «Халяль», офіційно попросили звернутися до Держпродспоживслужби для проходження офіційних процедур.