Росток-Холдинг шукає можливість вивезти ферму з лінії вогню

02 жовтня 2022, 13:30 4343

Після 35-денної окупації ферма що входить до складу «РОСТОК-ХОЛДИНГ» та розташована на Чернігівщині у с. Грем'яч, стала повертатися до колишнього життя: завод почав забирати молоко і поступово вдалося повернути корів до звичайних надоїв.

Про це AgroPortal.ua розповіли в «РОСТОК-ХОЛДИНГ», зазначаючи, що на період відновлення знадобилося близько місяця, щоб повернутися до колишніх надоїв — 30 л/добу від кожної корови. 

На сьогоднішній день ферма функціонує, як і раніше, але знаходиться в зоні бойових дій і під загрозами обстрілів. Наразі «РОСТОК-ХОЛДИНГ» шукає варіанти, як зберегти та захистити свій бізнес. Ферма має низку важливих завдань, таких як заготівля кормів на наступний рік, а для цього треба залучити велику кількість техніки. 

«Ми розробляємо план та шукаємо місце, куди можна буде перевезти корів з лінії вогню. У нас є побоювання, що військові рф не дадуть можливості загнати техніку, і корови можуть просто загинути. Також пропонуємо співробітникам переїхати разом із фермою, адже ми дбаємо про всіх працівників, вони є невід’ємною складовою нашої компанії», — відзначає генеральний директор ТОВ «РОСТОК-ХОЛДИНГ» Дмитро Купавцев. 


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua