Фермерське господарство зі Львівщини «Агро Буськ», яке вирощує лохину та малину, розпочало власну переробку — виробництво сублімованої малини.
Про це розповів керівник ФГ «Агро Буськ» Олександр Барбанюк, пише «Ягідник».
«Наразі в нас є одна сублімаційна машина. Це тестовий для нас варіант, тому її потужність невелика — 1,5 кг готової продукції за цикл. Невдовзі маємо купити другу машину, а потім плануємо придбати і третю», — розповідає Олександр Барбанюк.
За його словами, одна машина здатна виготовляти на місяць до 15 кг сублімованого продукту. Після встановлення додаткового обладнання потужності будуть лише збільшуватися.
«Ми плануємо реєструвати власну торгову марку та розвивати продажі. Продаватимемо сублімовану малину лише тоді, коли зробимо певний запас продукту. Планується, що це будуть упаковки вагою 30 грамів. Наразі шукаємо потрібну тару, яка відповідатиме нашим вимогам, — зазначає Олександр Барбанюк. — Думаю, сублімовану малину ми будемо продавати в двох напрямах. Зокрема, перший з них — це інтернет-продажі через Фейсбук та Інстаграм. Окрім того, наша компанія співпрацює з торговельними мережами, тому ми б хотіли реалізовувати цю продукцію і там».
До речі, проєкт із сублімації компанія збиралася розпочати ще раніше. Але через війну плани довелося відкласти.
«Планували розпочати власну переробку та виготовляти продукти з доданою вартістю — сублімовану малину, лохину, а також інші продукти, які самостійно не вирощуємо. Зимою намагалися зробити товарні запаси сублімованих ягід, але, коли почалася війна, віддали їх на потреби Збройних Сил України», — додає Олександр Барбанюк.